24-01-2021 Landelijke KerkdienstLANDELIJKE KERKDIENST
vanuit IER Carambeí Colônia– Brazilië
24|01|2021

Het gras verdort, de bloem valt af maar …
” Hoeveel problemen er ook zijn in de economie, op het gebied milieu, politiek en nu door het coronavirus … Het belangrijkste is dat wij de boodschap kennen en doorgeven”, zegt Antje Jacobi vanuit IER Colonia in Brazilië. In 1911 kwamen Nederlanders naar Carambeí in de staat Paraná toe om een bestaan op te bouwen. De kerkelijke gemeente telt nu 800 leden en vraagt af en toe een Nederlandse predikant om te preken. “Om Nederland en onze culturele erfenis niet te vergeten”.

Het vers uit 1 Petrus 1 dat door haar gelezen wordt doet denken aan een spreuk uit een poëziealbum, volgens ds. Roel Sietsma. “Een boekje waarin meestal meisjes rijmpjes schreven fulfilled mooie wensen voor hun vriendinnen en klasgenoten. Een rijmpje van toen lijkt wel wat op de tekst van vandaag: ‘Bladeren verwelken, bloemen vergaan maar onze vriendschap blijft altijd bestaan’. De meeste dingen gaan voorbij maar gelukkig zijn er ook veel goede dingen die blijven, zoals vriendschap bijvoorbeeld. Echte vriendschap kan tegen een stootje.”

En hij zegt: “Wij mensen lijken op bloemen, hoe prachtig ook, we bloeien maar even en dan is het voorbij. Vergankelijkheid … maar zo zijn we oorspronkelijk niet gemaakt door God. En wat altijd blijft is de inhoud van wat God heeft gezegd, het Woord van God is onvergankelijk zaad!”Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *